Podeu escoltar el programa aquí.
• L’entrevista amb l’Assumpció Bassols, mestra i cuinera.
• El safareig amb la Dolors Rossell i la Margarita Bonilla.
Avui ens hem dedicat a un tema molt important: la cuina.
Partim de la base que cada cop cuinem menys per la pressa que afecta la nostra societat i tendim a menjar coses precuinades o ràpides, però que hi ha moltes persones que encara es prenen la feina de cuinar per fer les delícies dels altres o per donar una alimentació equilibrada i sana als nens a les escoles.
Per aquest motiu, a l’Entrevista tenim a l’Assumpció Bassols, mestra i cuinera de l’Escola Matagalls de Palau. Ens explica com s’organitzen els menús pels nens, i ens fa cinc cèntims de la seva creativitat per aconseguir convèncer a les criatures que el “paladar s’ha d’educar”, i com s’ha espavilat per fer-los-hi tastar coses noves, com nous cereals (el bulgur, el mill…) i nous tipus de proteïna, com el seitan i el tofu.
Seguint amb el tema de la cuina, al Safareig participen avui la Dolors Rossell i la Margarita Bonilla, totes dues participants en la Mostra de Cuina de Palau i ens expliquen la seva experiència com a cuinera i els deliciosos plats amb què contribueixen. També participa la Montserrat Guinovart, que ens parla des de la perspectiva del “tastador”, del visitant a la Mostra de Cuina.